Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kesik, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı dâhili yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, katıksız kıran ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı ciğeri merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın bapsı müstacel çıkış bâtınin kullanılacaksa o vakit mukteza koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Seçilecek kapı sinein kapsamlı riziko değerlendirmesi yapıldıktan sonra. Lazım nöbetaretler ve aydınlatmalar örgülmalıdır.

Kaçış yolları ve öteki tedbirler, yangın veya vesair müstacel durumlarda yaşama eminğinin sadece bir bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; makam adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın sırasında güvenliğin esenlanması ve yönlü şekilde tahliyenin gerçekleşmesi karınin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın vazgeçme edilmesine imkân teşhisr.

Antrparantez, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla omuz omuza prosedür adımları çoğunlukla şunları bâtınerir:

Yangın merdiven kapısının en kupkuru özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole Yangın Kapısı etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın anında insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi derunin yangın bapsı son grado ciddi bir öneme sahiptir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden dışarıya muhik açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında dosdoğru bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın takkadak tasarrufı Yangın Çıkış Kapısı kolaylaştırır.

Sadece kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Özellikle alıngan ve değerli materyallerin evetğu odaların baplarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran Yangın Kapısı Fiyatları belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page